1-09 Marcel van Westen

Marcel van Westen

Marcel van Westen studeerde aanvankelijk orgel bij Kees van Eersel. Daarna zette hij zijn orgel- en kerkmuziekstudie voort aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits en Bernard Winsemius. Daarnaast volgde hij verschillende cursussen en masterclasses op het gebied van orgel en koorzang bij o.a. John Scott, Martin Haselböck en Marie-Louise Langlais-Jaquet. Ook studeerde hij directie bij o.a. Hans Smout en momenteel volgt hij nog zangonderricht in Leuven bij Bart de Kegel.

Tijdens en na zijn studies was Marcel geruime tijd directeur van de Zeeuwse Koorschool en voor een korte periode dirigent van het Middelburgs Kamerkoor. Ook was hij in die periode regio-kerkmusicus in Zeeland. Van 2005-2019 dirigeerde hij het  Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Hij is vaste continuo-speler van Luscinia Consort. Daarnaast is hij organist van  Kamerorkest TY.

Marcel is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Als solist heeft hij een omvangrijk repertoire opgebouwd. In 2005 was hij prijswinnaar op het internationale orgelconcours georganiseerd door de stad Goes en in 2013 laureaat van het 8. Internationale Orgelwettbewerb van Korschenbroich (D) en van het Rheinberger orgelconcours te Liechtenstein, wat hem onder meer een concert in 2014 in het Mozarteum in Salzburg heeft opgeleverd.

Naast het spelen en dirigeren is hij projectzanger van Studium Chorale uit Maastricht, kamerkoor Melopoeïa uit Middelburg en adviseur van de Stichting Historische Orgels Zeeuws-Vlaanderen.

Van  2009 tot september 2013 was hij dirigent van Hortus Musicus Religiosus uit Bergen op Zoom en als organist en dirigent verbonden aan de Lievevrouweparochie aldaar.Vanaf 1 september 2013 is Marcel als kerkmusicus  (organist/dirigent) verbonden aan St. Severin in Aken

Reacties zijn gesloten.